Kişisel Bakım Hizmeti

Kişisel bakıma önem vermek kişilerin motivasyonunu arttırarak tedavi planına uyum sağlamasına,  işbirliği içerisinde olmasına katkı sağlamaktadır. El ve ayak bakımının yanında saç tasarımının da önemsenmesi kurumumuzda bulunan bireylerin daha istekli ve sağlıklı bir psikolojide destek alması adına önemlidir. Kişinin kendini sevmesi, tatmin olması süreç içerisinde oldukça önemlidir. Motivasyonu arttırıcı etmenleri değerlendirerek sürece katkı vermek kurumumuzun önemsediği önemli husular arasında yer almaktadır.

Eller, etkileşim alanında en önemli ve karşımıza çıkan etmenler arasındadır. Sağlıklı ve bakımlı ellerin olması kişiye özgüven kazandırmaktadır. Ayrıca hep kapalı kalan ayakların da dinlendirilmesi ve bakımının sağlanması bedenen ve ruhen dinlenmeye yardımcı olmaktadır. Ayaklar her gün çorap ve ayakkabı içerisinde terlediğinden çötürü düzenli olarak temizlenmeli, yıkanmalıdır. Yıkanma işlemi gerçekleştirilmez ise çevreyi rahatsız edecek kokular, daha sonra da ayak sağlığını bozabilecek nasır gibi problem durumları meydana çıkabilmektedir. Ayak sağlığı ve temizliği için kullanılan çorap ve ayakkabı da önemli bir yere sahiptir. Özellikle çorapların pamuklu olması ayak sağlığı için tercih sebebi olmaktadır. Çorapların temiz olması ve günlük olarak değiştirilmesi gerekmektedir. Ayak problemlerinin en önemlisi nasırlardır. Öncelikle nasır oluşumuna sebep olan ayakkabıdaki problem giderilmelidir. Doktor kontrolleri ile de süreç takibi yapılmalıdır. Ellerde oluşan yara ve hasarların da dikkat edilerek gerekli adımların sağlanması gerekmektedir.

Diğer bir önemli konu ise ağız ve diş sağlığıdır. Hangi yaştan olursa olsun gülümseme kişinin hayatında önemli bir yere sahiptir. Sağlıklı gülümsemek için sağlıklı bir ağız yapısının oluşması gerekmektedir. Ağız ve diş sağlığında en önemli iki hastalık; diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmalarıdır. Diş sağlığının bozulması vücuttaki diğer organları da etkileyebilir. Dişler neredeyse bütün sistemleri olumsuz etkileyerek kalp, böbrek, eklemler vb. yapılarda önemli sağlık sorunlarına yol açabilen enfeksiyonlara sebep olabilirler. Bu sebep ile dişlerin fırçalanması, varsa problem durumlarının engellenmesi çözüme kavuşması gerekmektedir.

Saç bakımının, uygun saç kesiminin yapılması esastır. Saçlar sağlık ve kişisel bakım açısından en önemli kısımdır. Uygun zevke yönelik kesimlerin ve bakımın sağlanması kişilerin motivasyonunun artmasında önemli yer sahibidir. Kendilerine olan değeri arttırmaktadır.